Docent

Caroline Lemmens is Ismakogiedocent in Heerlen, Hoensbroek en Simpelveld en Bocholtz. Haar interesse in Ismakogie ontstond in 2006. Met Ismakogie werkte zij aan een betere manier van bewegen. Een natuurlijke manier van lopen, zitten en staan.

Gaandeweg zag Caroline in Ismakogie een fijne manier van bewegen waarmee zij gezond oud wil worden. Haar nieuwsgierigheid naar Ismakogie bleef groeien en zij kreeg de behoefte haar kennis door te geven.

Haar visie is: bewegen is goed, maar goed bewegen is beter. Niet een keer per week sporten, terwijl je de hele week een slechte lichaamshouding hebt. Ismakogie leert je om je lichaam op een goede en natuurlijke manier te gebruiken, elk uur van de dag. Hierdoor worden spieren sterker zonder te overbelasten. Organen, bloedvaten, lymfevaten en zenuwbanen krijgen de ruimte om goed te kunnen werken. De ademhaling verbetert en zelfs mentaal word je sterker. Elke kleine Ismakogische beweging zet het hele lichaam aan het werk, op een leuke en ontspannende manier.

Bij “Samsara yogadocenten-opleidingen” volgende Caroline de opleidingen “Herstel zelf je spierkracht”, “Yoga voor ouderen” en “Adembeweging”. Na het afsluiten van de opleiding “docent Ismakogie” in 2015, geeft Caroline wekelijks Ismakogie-les aan 7 oefengroepen voor 50-plussers in Parkstad. Zij volgt jaarlijks diverse bijscholingen en intervisies op het gebied van Ismakogie:

2016: Het gezicht, Ismakogie in het dagelijks leven, handen en vingers.

2017: Bewegingen met een oefenstok en met kurken onderzetters.

2018: Nek, schouders, armen, bekkenbodem en sluitspieren. Daarnaast: het lopen op blote voeten.

2019: Bewust zezig met de B’s: bovenbenen, bekkenbodem, buik, billen, soepele voeten, actief lopen, soepele schouders, een stralend gezicht.

2020: Bewegingen met zachte ballen en kurken borden. Liggend oefenen aan de hand van het boek “Signalen van het lichaam” (auteurs Jean Houston en Robert Masters.), oefenen in gedachten.

2021: Ismakogie, terug naar de basis. Bewegingen met de oefenstok.

2022: Klank en beweging. Oefeningen met achtjes.

2023: Oefenen in gedachten, visualiseren.

2024: De schoudergordel, adembeweging, de doorstroming, Jin shin yutsu.

 

 

Heeft u vragen? Neem dan contact op! Het telefoonnummer is: 045-8501981, het e-mailadres is: carolinelemmens@ismakogieparkstad.nl.